Hi you, ik ben Fleur!

Na mijn studie HBO voeding & diëtetiek ben ik een jaar werkzaam geweest binnen de diëtetiek. Echter liep ik aan tegen het feit dat veelal binnen de diëtetiek niet echt de oorzaak achter klachten wordt aangepakt. Dit maakte dat ik niet altijd evenveel voldoening uit mijn werk haalde.
Met het gevolg dat toen de vacature voor stewardess openging, ik gesolliciteerd heb en zo ben ik gaan vliegen. Dat doe ik nu al een aantal jaar met heel veel plezier. Mentaal is het vliegen echt fantastisch maar fysiek is het soms wat zwaarder voor je lichaam. Je hebt te maken met bioritme verstoring door tijdverschillen, nachtdiensten en onregelmatige schema’s. Ik merkte dat door deze leefstijl ik darmklachten begon te ontwikkelen gepaard met acne, eczeem en stemmings en – vermoeidheidsklachten. Toen ik daarbij ook nog eens stopte met het gebruik van de anticonceptiepil liep mijn emmer over. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde me vaak futloos en ik had weinig zin om dingen te ondernemen. Hormonaal was ik helemaal uit balans.

Dit moest anders

ik begon mij te verdiepen in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en de geneeskrachtige werking van de natuur, de juiste voeding en leefstijl.
Zo begon ik veel opgedane kennis zelf toe te passen waardoor ik me al stukken beter ging voelen. Tevens heb ik een uitgebreid darm – en intolerantie onderzoek laten doen waaruit bleek dat ik een SIBO & candida (schimmel) overbelasting had in mijn darmen. Ik begon met een herstellend darm traject om deze oorzaak van mijn klachten aan te pakken en dit op mezelf toe te passen en mijn lichaam kwam weer in balans en al mijn klachten verdwenen. Dit motiveerde me om hier meer over te leren en te delen!

Ik heb de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd bij Natura Foundation en inmiddels al vele bijscholingen gedaan op gebied van darmen en hormonen.
Hierbij leer je de klacht aan te pakken bij de oorzaak middels systeemdenken en vervolgens behandel je het lichaam met een integrale aanpak.

Hedendaags vlieg ik nog op parttime basis voor de fun en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk! Zo help ik al twee jaar met veel plezier en voldoening andere vrouwen om ook energiek, vrolijk en klachtenvrij door het leven te gaan!

Mijn visie & drive

Ik geloof dat als je beter begrijpt hoe je darmen, hormonen en cyclus precies werken, je deze voor je kunt laten werken in positieve zin. Onze vrouwelijke cyclus is onze unieke kracht.

Als je je lichaam op de juiste manier voedt en de juiste leefstijl hanteert dat bij jouw persoonlijke situatie past, dan kun je je belastbaarheid vergroten waardoor je minder snel uit balans wordt geduwd. Je persoonlijke evenwichtsbalk breder maken noem ik dat!

Ik zie het lichaam als één werkend geheel, je hebt meerdere belangrijke lichamelijke systemen die allemaal samenwerken. Als één systeem niet meer goed functioneert of te veel energie opeist, dan ontstaat er een disbalans en hoe langer die disbalans in stand gehouden wordt, hoe meer klachten er zullen ontstaan.
Het lichaam heeft een prachtig zelfherstellend vermogen, het enige dat jij moet doen is het de tools bieden om het herstel te laten plaatsvinden. Hierbij kan ik je helpen met behulp van adviezen op gebied van voeding, leefstijl, beweging, cyclus en passende suppletie.

Ik ben van nature een empathisch en zorgzaam persoon. Ik deel graag mijn kennis op een begrijpelijk niveau zodat je leert begrijpen hoe je lichaam en hormonen werken en hoe je dit optimaal kan laten werken voor je in plaats van tegen je. Zo kun je het optimale uit je eigen leven halen.

Read more

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire therapie, wat is dat nu precies? Orthomoleculaire therapie gaat over het behouden en/of optimaliseren van jouw gezondheid door inzet van optimale doseringen vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Deze kennis en toepassingen zijn veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Voedingsstoffen spelen namelijk een belangrijke rol in het functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam en dit zorgt voor het goed functioneren van alle systemen in jouw lijf. Als één van die onderdelen niet goed werkt, ontstaat er een disbalans en ontstaan er dus ook klachten. Alles wat je eet wordt immers een onderdeeltje van jezelf! Denk daar maar eens over na.

Met behulp van een uitgebreide vragenlijst, intake en aanvullend labonderzoek wil ik zoveel mogelijk van jou weten. Slaap je goed? Hoe is je spijsvertering? Hoe is je cyclus? Hoe voel je je? Wat eet je zoal? Hoeveel beweeg je en in welke mate ervaart jouw lichaam stress?

Met de antwoorden van al deze vragen heb ik vaak al een indicatie over waar het probleem kan zitten. En met aanvullend labonderzoek kunnen we echt jouw hormonen en darmgezondheid inzichtelijk maken.
Op basis van al deze informatie maak ik een persoonlijk behandelplan voor jou om je klachten te reduceren of volledig weg te nemen. De basis voor dit behandelplan bestaat uit een aantal belangrijke pijlers: voeding, leefstijl, beweging, cyclus support en passende suppletie.

Opleidingen &
bijscholingen

2016

Bachelor voeding & diëtetiek

2021

Huid, haar & nagels (Ortho health foundation)

2022

Integraal orthomoleculair Therapeut (Natura Foundation)

2022

Opleiding hormoontherapie

2022

Masterclass Hashimoto (Natura foundation)

2022

Masterclass PDS & SIBO (Biovis)

2022

Wegwijs in hormonen (RP Sanitas Humanus)

2023

Opleiding darmtherapie I.O. (RP Sanitas humanus)

2023

Hormonale disbalans opsporen en oplossen (Natura Foundation)

2023

Huid-, haar – en nagelproblemen: oorzaken oplossen met voeding en leefstijl (Natura foundation)