Hi you, ik ben Fleur!

Na mijn studie HBO voeding & diëtetiek ben ik een jaar werkzaam geweest binnen de diëtetiek. Echter liep ik aan tegen het feit dat veelal binnen de diëtetiek niet echt de oorzaak achter klachten wordt aangepakt. Dit maakte dat ik niet altijd evenveel voldoening uit mijn werk haalde.
Met het gevolg dat toen de vacature voor stewardess openging, ik gesolliciteerd heb en zo ben ik gaan vliegen. Dat doe ik nu al 4 jaar met heel veel plezier. Mentaal is het vliegen echt fantastisch maar fysiek is het een zware belasting voor het lichaam. Je hebt veel te maken met bioritme verstoring door tijdsverschillen, nachtdiensten en onregelmatige schema’s.
Ik merkte dat door deze leefstijl ik darmklachten begon te ontwikkelen gepaard met stemmings en – vermoeidheidsklachten. Toen ik daarbij ook nog eens stopte met het gebruik van de anticonceptiepil liep mijn emmer over. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel, voelde me vaak futloos en ik had weinig zin om dingen te ondernemen.

Dit moest anders

ik begon mij te verdiepen in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en de geneeskrachtige werking van de natuur, de juiste voeding en leefstijl. Ik begon dit op mezelf toe te passen en mijn lichaam kwam weer in balans. Dit motiveerde me om hier meer over te leren.

Ik heb de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd bij Natura Foundation. Hierbij leer je de klacht aan te pakken bij de oorzaak middels systeemdenken en vervolgens behandel je het lichaam met een integrale aanpak.
Nu wil ik graag met mijn opgedane kennis andere mensen helpen ook energiek, vrolijk en klachtenvrij door het leven te gaan! 

Opleidingen
& bijscholingen

2016

Voeding & Diëtetiek

Natura Foundation, 2022

Integraal orthomoleculair Therapeut

2021

Hormoontherapie

Sohf, 2021

Energetisch morfologische bloedtest

Sohf, 2021

Behandelprotocol: Huid, haar & nagels

Daarnaast lees ik wetenschappelijke onderzoeken en volg ik nog maandelijks nieuwe webinars en bijscholingen om altijd up to date te blijven met de nieuwste informatie binnen de orthomoleculaire wereld.

Mijn drive

Andere mensen help ik graag, ik ben van nature een warm en zorgzaam persoon. Ik deel graag mijn kennis op een begrijpelijk niveau zodat je leert begrijpen hoe je lichaam werkt en hoe je dit optimaal kan laten werken voor je in plaats van tegen je. Zo kun je het optimale uit je eigen leven halen.

CONTACT

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire therapie, wat is dat nu precies? Orthomoleculaire therapie gaat over het behouden en/of optimaliseren van jouw gezondheid door inzet van optimale doseringen vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen.
Deze kennis en toepassingen zijn veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Voedingsstoffen spelen namelijk een belangrijke rol in het functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam en dit zorgt voor het goed functioneren van alle systemen in jouw lijf. Als één van die onderdelen niet goed werkt, ontstaat er een disbalans en ontstaan er dus ook klachten.

Met behulp van een uitgebreide anamnese, intake en soms aanvullend onderzoek wil ik zoveel mogelijk van jou weten. Slaap je goed? Hoe is je spijsvertering? Hoe is je cyclus? Hoe voel je je? Wat eet je zoal? Hoeveel beweeg je en ben je gestrest?
Met de antwoorden van al deze vragen heb ik vaak al een indicatie over waar het probleem kan zitten, mogelijk kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Op basis van al deze informatie maak ik een persoonlijk behandelplan voor jouw om je klachten te reduceren of volledig weg te nemen. De basis voor dit behandelplan bestaat uit vier belangrijke pijlers: voeding, leefstijl, beweging en passende suppletie.