Werkwijze

Getting started

Mijn werkwijze is een orthomoleculaire integrale aanpak. Dat wil zeggen dat mijn trajecten altijd een allesomvattende en holistische inval hebben omdat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat via systemen. Ik richt me op een persoonlijke aanpak met in de basis: voeding, leefstijl, cyclus flow, darmen, beweging en passend suppletie advies.

 

Vrijblijvend online kennismakingsgesprek (15 min)
Heb je interesse in een van de trajecten? Of ben je nieuwsgierig welk traject het beste bij jouw situatie past? Plan dan vooral een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Tijdens dit gesprek kun je kort jouw verhaal delen, heb je de gelegenheid vragen te stellen en kan ik vertellen wat ik voor je kan betekenen. Zo kunnen we samen inschatten of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en welk traject het beste past.

Heb je interesse in een gesprek? 

Plan je vrijblijvende kennismakingsgesprek

Stap 1

Uitgebreide vragenlijst die je voor het intake consult online invult.

Zodra je een passend traject hebt gekozen, wordt jouw intake consult bevestigd. Vervolgens vul je allereerst een uitgebreide online vragenlijst in. Hierdoor kan ik me alvast goed voorbereiden op ons intakegesprek.

Stap 2

(Online) Intake consult (90 min)

Tijdens het intake consult gaan we uitgebreid in op al jouw klachten en bespreken we de door jou ingevulde vragenlijst. Daarnaast probeer ik altijd zoveel mogelijk uit te leggen op een begrijpelijke manier. Zo begrijpen cliënten vaak wat de oorzaak van hun klachten is en vervolgens bespreken we hoe we dit gaan aanpakken. Afhankelijk van welk traject je hebt gekozen, bespreken we in dit consult ook hoe je de gekozen labonderzoeken moet afnemen.

2.1 Labonderzoek
Het Nederlandse lab waar ik mee samenwerk is RP Sanitas Humanus (RPSH). Zij bieden gecertificeerde klinische testen aan op basis van bloed-, speeksel, – urine, – haar en/of fecestesten.

Het ‘Happy Hormones’ traject en ‘Happy Hormones Premium’ traject bevatten standaard laboratoriumonderzoek. Dit is een mooie manier om meer inzicht te krijgen in je hormonen & darmgezondheid.
Meten = weten en door aanvullend onderzoek te doen krijgen we inzichtelijk wat er precies gaande is in jouw lichaam. In de praktijk werkt dit heel fijn doordat we een hele persoonlijke aanpak kunnen inzetten met vaak goede resultaten.

De onderzoeken die ik vaak inzet: 
– Voedselintolerantie (31 voedingsmiddelen)
– Uitgebreide darmtherapie screening
– Hormoonprofiel vrouw (oestrogeen, progesteron, testosteron, DHEA) 
– Omega-3 index (EPA & DHA) en ratio tussen omega 3/6.
– Vitamine D3 status

Naast deze onderzoeken is er bij RPSH nog meer mogelijk op gebied van testen. Dit kunnen we altijd nader bepalen in onze consulten indien dit gewenst is.

De testkit voor het onderzoek ontvang je thuis per post en neem je gemakkelijk zelf af.
Bloedonderzoek laat je afnemen bij een vrij toegankelijk prikpunt in de buurt. Speeksel en fecestesten neem je zelf af, thuis in je vertrouwde omgeving. De testkit doe je vervolgens op de post via de brievenbus. Na 10 werkdagen ontvang ik de testuitslag en vervolgens bespreken we dit in het eerstvolgende vervolgconsult.

Stap 3

Vervolgconsulten (45 min)

In de vervolgconsulten gaan we afhankelijk van welk traject je hebt gekozen stap voor stap door de modules heen. In deze modules leer je stap voor stap hoe je jouw hormonen en cyclus in balans kunt brengen.
Deze modules zijn op basis van voeding & persoonlijke suppletieadvies, bloedsuikerspiegel stabiel houden, ontspanning & stressvermindering, beweging, darmgezondheid, cyclus support.

Daarbij ondersteun ik en geef ik handvatten om het behandelplan en de modules te implementeren in je dagelijkse leven. Ik vind het belangrijk dat dit praktisch toepasbaar blijft en streef daar zo veel mogelijk naar.

CONTACT